News

Statement

Posted by AntonisP on March 18, 2015 at 2:25 PMΛευκωσία, 18 Μαρτίου2015 

Προς κ. Π. Σταυριανό, Μέλος του Κυπριακού Κοινοβουλίου


 

Αξιότιμε κύριε Βουλευτά,


Διαβάζοντας το άρθρο του Μάριου Δημητρίου στη «Σημερινή» της 10ης Μαρτίου, μάθαμε ότι με αφορμή την ημέρα της γυναίκας ομολογήσατε κάτι πολύ τολμηρό: «εμείς τα αρσενικά, τελοσπάντων, τα κάναμε θάλασσα σε όλους τους τομείς…». Δεν ξέρω αν θα μείνει αθάνατο, όπως το «γνώθι σ’ αυτόν», αλλά έχει ήδη ξεφύγει από το κτήριο την κυβερνώσας βουλής και ταξιδεύει ανά το παγκύπριο.


Αναρωτήθηκα, λοιπόν, αν έχετε δίκιο. Ναι, τα αρσενικά τα κάνατε θάλασσα. Και τα θηλυκά, κάθε φορά που είχαμε την ευκαιρία, τι κάναμε; Η κυρία Θάτσερ – ελαφρά ας είναι η γη που τη σκεπάζει – ξεχαρβάλωσε το βρετανικό σύστημα υγείας, αν θυμάμαι καλά… Αν της κάνατε νεκροψία, μήπως θα βρίσκατε ότι της έλειπαν γυναικείες ορμόνες; Τέλος πάντων. Ας έλθουμε στους ζωντανούς. Έψαξα και βρήκα ένα κυβερνητικό τμήμα, όπου η μέγιστη πλειοψηφία είναι γυναίκες: Το Γραφείο Ευημερίας.


Σας παραθέτω την επιστολή που απευθύνω σ’ αυτές τις κυρίες, για να δείτε ότι κι εμείς τα θηλυκά μια χαρά τα καταφέρνουμε στο να τα κάνουμε θάλασσα! Η γραφειοκρατία, η ανικανότητα, η αδιαφορία και η στενοκεφαλιά, παρόλο που είναι γένους θηλυκού, δεν έχουν σχέση με τις ορμόνες. Μήπως θα έπρεπε να τους αλλάξουμε άρθρο; Τουλάχιστον για τη γραφειοκρατία; Κι έτσι θα μπορούσατε να την ευνουχίσετε και να γίνετε ευεργέτης του ανθρώπινου γένους.


 

Ανοιχτή Επιστολή προς Μελίνα Περικλέους, Τασούλα Χαρή, Μαρία Ευθυμίου, Σαββούλα Παπαμιλτιάδους, Βάσω Πρωτοπαπά, Μαρία Παναγή, Χαρά Ταπανίδου, Μαρία Κυρατζιή και Τούλα Κούλουμου 

«Αξιότιμες Κυρίες,


Αυτή η επιστολή αποτελεί ένα SOS στο Γραφείο Ευημερίας, στο οποίο όλες εργάζεστε, κάποιες ως απλοί λειτουργοί και κάποιες ως διευθυντικά στελέχη.


Από τον Ιανουάριο του 2015 η Οργάνωσή μας στεγάζει 10 θύματα εργασιακής εκμετάλλευσης, αναγνωρισμένα από το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων της Αστυνομίας, τα οποία μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει το χρηματικό βοήθημα που δικαιούνται, τόσο για τις βασικές τους ανάγκες όσο και για τη στέγαση.


Η Οργάνωσή μας αυτή τη στιγμή, για να ανταπεξέλθει οικονομικά στο ανθρωπιστικό χρέος, που θεωρούμε ότι έχουμε απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους, έχει δανειστεί ένα σεβαστό χρηματικό ποσό.


Απευθυνόμαστε σε σας, εφόσον το Γραφείο Ευημερίας είναι υπεύθυνο για όλα τα θύματα, τόσο εργασιακής όσο και σεξουαλικής εκμετάλλευσης.


Ξέρω ότι όλες έχετε φόρτο εργασίας, ότι όλες προσπαθείτε να ανταποκριθείτε στα καθήκοντα σας, όσο καλύτερα γίνεται, και πολλές φορές τα χέρια σας είναι δεμένα εξαιτίας της γραφειοκρατίας. Κι όταν δεν απαντάτε στο τηλέφωνο, ξέρω ότι είστε απασχολημένες κι ότι κάποια στιγμή θα επικοινωνήσετε. Μερικές από σας πολύ ευγενικά με παρακαλούν να έχω υπομονή, χριστιανική αρετή, που ομολογώ ότι δεν με διακατέχει. Την υπομονή μπορεί να την έχει κάποιος, του οποίου ο μισθός είναι εξασφαλισμένος.


Εμείς είμαστε μια εθελοντική Οργάνωση και ασχολούμαστε με θύματα, τα οποία επί μήνες δεν παίρνουν ούτε το ελάχιστο βοήθημα, που τους οφείλει το κράτος, για να επιβιώσουν και που βρίσκονται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, λόγω της απάνθρωπης εκμετάλλευσης που έχουν υποστεί για μήνες από συμπατριώτες μας.


Η Οργάνωση μας βρίσκεται υπό το βάρος ενός μη εξυπηρετούμενου δανείου πολλών χιλιάδων ευρώ. Για το λόγο αυτό έχει αποφασίσει να πάψει να επωμίζεται το καθήκον του κράτους. Μόλις τελειώσουν οι νηστείες, σκεφτόμαστε να οργανώσουμε ένα φεστιβάλ πείνας μπροστά από τα Κεντρικά του Γραφείου Ευημερίας. Λέω «φεστιβάλ», γιατί θα μαζευτούν όλα τα θύματα εργασιακής εκμετάλλευσης, που από τον Ιανουάριο που τα φιλοξενούμε δεν έχουν πάρει το βοήθημα που τους οφείλει το κράτος. Έτσι, θα έχετε την ευκαιρία να τα γνωρίσετε και να τα μετρήσετε.


Με συγχωρείτε που σας ενοχλώ, αλλά η Οργάνωσή μας δεν είναι πλέον διατεθειμένη να κάνει αυτά, που πρέπει να κάνει το Κράτος». 

Με εκτίμηση,


 

Αντρούλα Χριστοφίδου Henriques


Πρόεδρος ΜΚΟ Cyprus STOP TraffickingCategories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments